DEGUSTACIÓ: OISHI DESU YOO !!!!!!

Els plats del Japó no tenen res a veure amb la cuina occidental, i molt menys amb la mediterrània !!!! A part d’això, el fet d’anar a menjar ja té un aire diferent al nostre, com seure a terra o menjar amb els palillos (hashi). Tot i això, a la majoria de restaurants, hi ha taules i cadires “normals”.


En arribar al Japó, crèiem que només podríem menjar peix cru però … això no és cert !!! Molta gent té aquesta imatge de la cuina japonesa però hi ha moltes coses més per tastar. Aquí us expliquem uns quants plats, són els que més coneixem i hem tastat. Si en descobrim més, ja us els anirem posant aquí.





Molt important !!!! Cal saber que el bol d’arròs, es posa a tot arreu per acompanyar.






Comencem pel plat més senzill, el SASHIMI. No hi ha res més fàcil de fer. Només cal posar una mica de peix cru en un plat i si es vol decorar una miqueta, s’hi posa verdura crua. S’ha d’acompanyar amb una mica de salsa de soja per sucar. Nosaltres no ho hem tastat, però encara que el sashimi normalment sigui de peix o crustacis també pot ser de carn !!!! Vaca, cavall o pollastre !!!!!!







El famós SUSHI és arròs, acompanyat amb aliments frescos, normalment peix. També pot anar combinat amb alga (nori).










TEMPURA: Són vegetals, marisc o carn fregits, que es suquen a una salsa.

GYOZA: Raviolis xinesos, normalment van farcits de verdures o porc.




KUSHIYAKI: Pinxos de carn i verdura.














YAKITORI: Pinxos de pollastre.







TERIYAKI: Carn, peix o vegetals fregits i amb salsa de soja endolcida.



OKONOMIYAKI: És una mena de pastís fet de coses fregides, pots posar-hi tot el que vulguis !!!!














OMU-RAISU: És com una truita però per dins està plena d’arròs.





TAKOYAKI: Bàsicament és una bola de pop arrebossat.














SHABU-SHABU
: Tallarins, verdures, carn o peix que es bullen al caldo. Després s’ha de sucar amb salsa de soja o sèsam.







SUKIYAKI: Tallarins, carn, ou i verdures, bullits en una salsa especial de caldo de peix, salsa de soja, sucre i sake.





Hi ha moltes maneres de cuinar els noodles: ODEN, SOBA, RAMEN, ...





Els pots comprar fets a qualsevol lloc, només cal afegir-hi aigua calenta i esperar un parell de minuts abans de menjar.









MISO SOUP: És la típica i més famosa sopa japonesa. La posen molts cops com acompanyament de qualsevol plat, igual com l'arròs.



El TOFU és molt bo per la salut !!!! És llet de soja quajada.


ONIGIRI: Boles o triangles d’arròs. Dins sempre hi ha una mica de peix.




BENTO BOX: En una caixa de Bento hi ha una gran varietat d'aliments, i el que es mira molt és la combinació i diversitat dels colors. És el típic dinar ràpid ja que el compres fet i és molt barat.



Aquest és el primer Bento que em vaig menjar !!!!


CRACKERS D’ARRÒS


WAGASHI: Dolços.





El gelat de te verd és molt típic !!!!








I el gelat de sèsam ... que m'encanta !!!!!
















Per beure tenim el SAKE (vi d’arròs) i el SOCHU (licor d’arròs) són les begudes alcohòliques per excel·lència. Una altra beguda molt important és el TE.





Tots els restaurants, tenen la seva carta escrita en japonès, en alguns llocs si tens sort potser la tenen en anglès però tot això no és necessari ja que els restaurants i bars tenen un aparador fora, com les botigues de roba, on pots veure tots els plats que hi ha, mireu:






Important a saber: tots són falsos, encara que la majoria de cops semblin reals !!!! I per cert, el plat que et demanes, quan t’arriba és exactament igual al de l’aparador, EXACTE !!!!


I a qui no li agradi tot això sempre pot recórrer al Mc Donald's, encara que ha de vigilar de no demanar-se una Japanese Burger !!!!



2 comentarios:

Anónimo dijo...

quina pinta que fa tot això, mmmmm, ja saps que a mi totes estes coses m'encanten, tu apren a cuinar que mos hauras de fer un soparet pa que poguem degustar totes estes cosetes.

Maria dijo...

Hola nuriooot!!esta molt bé aquesta pagina, veig que te las currat molt!!!en aquest menjaa fa mol bona pinta (NO TOT, jeje) els gelaats TREMENDUUS!bueno tot això jo ue vist en realitat..sembli mentida, pero es aixi!!jeje, bueno nuriot segueix currantela i ja anire entran per aqui!